Esențialul despre Microbiom este primul si cel mai cuprinzător curs online disponibil, oferit pentru a ajuta medicii, nutriționiștii și alți practicieni de medicină complementară să învețe și să încorporeze în practica lor de zi cu zi abordări eficiente bazate pe informațiile furnizate de testele de microbiom.

Esențialul despre Microbiom a fost inițiat și dezvoltat de conf.dr. Sanda Maria Crețoiu pentru practicienii care caută resurse educaționale de înaltă calitate. Întregul modul este menit să faciliteze o mai bună înțelegere a microbiomului și a rolului său în sănătate și boli, pentru a încorpora mai eficient acest nou domeniu promițător al științei biomedicale în practica clinică. Dezvoltat pentru a răspunde nevoilor specifice ale practicienilor în sănătate funcțională (nutriționiști, medici de medicina funcțională, medici naturiști, chiropratici și alți practicieni în sănătate), acest modul oferă cursuri și cazuri clinice care se bazează pe cele mai actuale informații științifice și clinice disponibile.

De ce Academia de Microbiom

În ultimii ani, preocupările în lumea medicală tind să ofere o importanță deosebită cercetării microbiomului uman, în particular cel intestinal. Pe de altă parte, asistăm la o creștere continuă a numărului de intoleranțe și sensibilității alimentare, în paralel cu o creștere a numărului și tipurilor de boli autoimune.

Explicațiile ar putea fi că nu am mai fost niciodată concepuți să consumăm alimente procesate și rafinate, iar bacteriile din microbiota intestinală nu își mențină funcțiile metabolice. Corpul nostru are nevoie de minerale și vitamine esențiale pentru a crea energie și pentru a construi imunitatea-aceasta trebuie să provină din hrana, stilul nostru de viață și de mediul înconjurător.

Avem cu adevărat o mare problemă. O mare parte din mâncarea noastră este creată într-un mod care o face lipsită de minerale si vitamine esențiale. Trebuie să înțelegem exact de unde provine mâncarea noastră, care sunt bacteriile benefice mai degrabă decât să ne le decimăm.

Academia de microbiom dorește să învețe cursanții concepte importante, cum ar fi modul în care microbiomul nostru este afectat de lumea modernă, modul în care funcționează și se instruiește sistemul nostru imunitar, ce impact au modificările microbiomului în metabolismul colesterolului, grăsimilor, zahărului și hormonilor sexuali.

Ce ne propunem

Parcurgând toate modulele cursului veți afla mai multe despre relația intimă pe care o avem cu microbii care colonizează corpul nostru, cu un accent specific pe cei care sunt prezenți în tractul nostru gastro-intestinal. După cum veți afla, acestea sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră, iar alimentele joacă un rol major în modularea și activitatea lor.

Cursurile de nutriție sunt destinate perfecționării întregului sistem medical.