ABC-ul microbiomului intestinal

ABC-ul microbiomului intestinal

ABC-ul microbiomului intestinal

Intestinul adăpostește peste 100 de trilioane de celule microbiene, peste 1.000 de specii bacteriene, virusuri și ciuperci şi de 100 de ori mai multe gene decât genomul uman. Toate acestea alcătuiesc microbiota intestinală, cu rol fundamental în menținerea sănătății organismului.  Cursul va detalia principalele tipuri de microorganisme ce formează comunitățile intestinale. Se va discuta despre bacteriile benefice și dăunătoare și despre modul în care acestea interacționează în cadrul comunităților complexe. Se vor defini caracteristicile cheie ale fiecărei populații și modul prin care acestea interacționează cu sistemul digestiv, imunitar și nervos. Veți afla ce este disbioza și care sunt consecințele digestive, imunologice și asupra sistemului nervos

Coordonator curs: Conf. Univ. Dr. Sanda Maria Crețoiu

Curs creditat cu 5 puncte EMC conform adresei nr.  

Valabilitatea cursului: 30.01.2021 – 30.01.2022 (diploma se va genera după data de 30.01.2020 doar persoanelor care sunt membre ale colegiului medicilor și au CUIM. Orice diploma emisă înainte de aceasta data nu este validă).

Taxa de acces la eveniment este de 180 RON pentru medici primari, 150 RON pentru medici specialiști și farmaciști, 150 RON pentru specialist în domeniul nutriției, 100 RON pentru medicii rezidenți, 80 RON pentru studenți.

Taxa se poate achita fie prin plata direct în contul Nutrimedx : IBAN RO30INGB0000999908997800 cu trimiterea dovezii de plată la următorul email : contact.nutrimedx@gmail.com, fie prin apăsarea butonului ”Plătește în siguranță” ( plată securizată prin link de plată Netopia Payments ).